به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان؛ احمد باقری رئیس جهاد کشاورزی نهاوند اظهار داشت: کارشناسان امور زراعت شهرستان نهاوند با کمک کشاورزان در راستای اجرای سیاست ترویج کشتهای کم آب بر و پرسود وبازده سطح زیر کشت کلزا را در سال زراعی جدید به ۲ هزار هکتار افزایش داده اند.
وی گفت:شهرستان نهاوند به خاطر میزان تولید و سطح زیر کشت رتبه نخست تولید این محصول در استان را به خود اختصاص داده است.
باقری افزود: دانه های روغنی کلزا بیش از 45 درصد روغن خوراکی دارند و وجود یک کارخانه روغنکشی مجهز در شهرستان هزینه حمل و نقل را برای کشاورزان کاهش میدهد.
رئیس جهاد کشاورزی نهاوند با اشاره به اینکه نیاز آبی این محصول سه تا چهار دوره است عنوان کرد: امسال با توجه به پایین بودن قیمت محصول گشنیز به عنوان رقیب کلزا کشاورزان استقبال بهتری از کشت کلزا کردند و این رویه اقدامی اساسی برای مدیریت منابع آبی شهرتان نهاوند می باشد.
وی گفت: از بین تمامی شهرستانها ی استان همدان نهاوند به دلیل دارا بودن آب و هوای مناسب وخاک حاصلخیز یکی از قطب های اصلی تولید کلزا می باشد به طوری که نیمی از این محصول در این شهرستان تولید می شود.
باقری اظهار داشت: چند سالی است که سیاست دولت در راستای خودکفایی ، کاهش واردات وحمایت از محصولات راهبردی و کم آب براست و کاهش وابستگی به واردات و خوداتکایی در محصولات راهبردی که نقش مهمی در افزایش بهره وری و خودکفایی دارند.
وی با اشاره به بسته حمایتی دولت از کشت دانه های روغنی گفت: حمایت های دولت از این محصول در قالب تسهیلات بانکی ، آموزش جدیدترین روشهای کاشت ، داشت و برداشت محصول ، بیمه رایگان ، خرید تضمینی با قیمت مناسب و انتخاب بذر مناسب برای کشت است.
رئیس جهادکشاورزی نهاوند به مزایای محصول کلزا اشاره کرد و افزود: کلزا تنها محصولی است که در بین هفت محصول راهبردی دیگر بر توسعه سطح زیر کشت محصولات کم آب بر تاکید شده است و به همین دلیل با توجه به نیاز آبی کم و مقاومت این محصول در برابر خشکی در اولویت قرار گرفته است.
انتهای پیام/ص.ف